Балчик е в шок от трагедията, която се разигра с големия

...
Балчик е в шок от трагедията, която се разигра с големия
Коментари Харесай

Изплуваха подробности за страховития инцидент, който се разигра с големия ни харпунджия Костадин Канавров край о-в Бали

Балчик е в потрес от трагедията, която се разигра с огромния ни харпунджия Костадин Канавров край о-в Бали. Както БЛИЦ заяви, младият мъж не съумя да изплува по време на подводен лов на риба, засмукан от доста мощно течение към пропаст от 180 метра. Всички, които познават Косьо, Коцето, Коста, както го назовават, настояват, че той е извънредно сияен и ухилен, почтен, доброжелателен.

„ Изобщо, Косьо е от все по-малко оставащите положителни хора и за жалост, все на такива се случват неприятни неща”, разяснява един от неговите другари Виктор Лучиянов.

В потрес са и всички в Добрич, които познават фамилията на Костадин, защото родителите му живеят в Добрич, а самият Косьо е отраснал там.

Костадин Канавров е прочут харпунджия освен у нас, само че и по света. На 13 февруари, дружно с още двама харпунджии – Любен Ловчев и Данаил Христанов, се озовава на остров Бали, по покана на локалния предприемач Андре.

Трагедията се случва на 15 февруари. Рано сутринта тримата българи и капитанът на лодката, с която са плавали, Кетут Вирда, към този момент са на избраното от Андре място за гмуркане. Кетут Вирда предизвестил българите да внимават, тъй като мястото е рисково. Без да поемат непотребни опасности, харпунджиите решили да се гмуркат на плитко – до 12 метра. През по-голямата част от времето във водата били Костадин и Любен.

В един миг Любен усетил доста мощно течение, което го дърпало към дъното. С доста изпитание съумял да изплува, като даже изгубил схващане за елементи от секундата на повърхността. За шанс бил напълно покрай лодката. Веднага щом се осъзнал, почнал да търси с взор Костадин, с цел да го предизвести да не се гмурка в мощното течение. Успял обаче да види единствено буя му. Любен бързо доплувал до буя, само че в този миг видял единствено харпуна на Костадин, който изплувал на повърхността.

Цялата публикация може да прочетете на уеб страницата на в. " Монитор "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР